Avižiniai riešutų sviesto batonėliai
Pagaminti iš sveikų ingredientų – sutvirtinti žemės riešutų sviestu ir kokosų aliejumi, avižų pagrindu, saldinti medumi bei aplieti naminio šokolado sluoksniu – patys skaniausi energijos suteikiantys batonėliai. Šis nekeptas užkandis yra be gliuteno, be laktozės, be jokio pridėtinio cukraus; nesočiųjų riebalų, natūralių angliavandenių ir baltymų šaltinis.
Gaminimui reikia tik keletos minučių, tad jei jums ar jūsų vaikams patinka žemės riešutų sviestas ir avižos, tikrai patiks ir šie sveikuoliški batonėliai. O galbūt mažiesiems daugiau netgi nebesinorės pirktinių saldėsių. Išbandykite!
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
AVIŽINIAM SLUOKSNIUI
120 g natūralaus žemės riešutų sviesto
85 g skysto medaus
50 g ištirpinto kokosų aliejaus
140 g avižinių dribsnių
40 g kokosų drožlių
40 g razinų
1 a. š. cinamono
KAKAVINIAM SLUOKSNIUI
3 v. š. kambario temperatūros kokosų aliejaus
2 v. š. natūralių kakavos miltelių
1 v. š. skysto medaus
1 v. š. riešutų sviesto (pasirinktinai)
Gaminimo eiga
1. Pasirinktą indą, kurį naudosime suspausti batonėlių masei, išklojame kepimo plėvele arba kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišome riešutų sviestą, medų ir ištirpintą kokosų aliejų iki vientisos masės.
3. Į skystąją masę beriame avižinius dribsnius, kokosų drožles, razinas bei cinamoną. Maišome iki kol nebelieka sausų dribsnių ir viskas sulimpa.
4. Krečiame tešlą į indą ir gerai suspaudžiame. Galite naudoti šauktą, kočėlą ar stiklinę.
5. Kakaviniam sluoksniui mažesniame dubenėlyje sumaišome kokosų aliejų, medų ir riešutų sviestą. Beriame kakavos miltelius ir gerai įmaišome, kol masė taps vientisa, be gumulėlių.
6. Skleidžiame kakavinę masę ant avižinės, išlyginame ir dedame į šaldytuvą sustingi. Geriausia palikti šaldytuve pernakt.
Pastabos
RIEŠUTŲ SVIESTAS: Aš mėgstu naudoti nesūdytą, natūralų traškų 100 % žemės riešutų sviestą. Žinoma, visuomet galite naudoti sūdytą žemės riešutų sviestą, migdolų ar lazdyno riešutų sviestus.
BE GLIUTENO: Jei norite būti tikri, kad batonėliai yra pilnai begliuteniniai, pirkite avižinius dribsnius pažymėtus „be gliuteno“ ženklu.
LAIKYMAS: Batonėliai, o ypač jų kakavinis sluoksnis, mėgsta šiek tiek pratirpti, tad laikykite juos šaldytuve ir ištraukite tik prieš valgant. Jei norite pasigaminti didesnę porciją ir užšaldyti: atvėsinę ir supjaustę, atsargiai sudėkite batonėlius į šaldikliui pritaikytą indą ir suvartokite per 2 mėnesius.
KAKAVA: Naudokite natūralius 100 % kakavos miltelius, be jokių priedų.
KOKOSŲ ALIEJUS: Galite pakeisti sviestu, tačiau rekomenduoju naudoti kokosų aliejų, nes tai sveikesnis variantas.
PRIEDAI: Aš naudoju razinas, bet šie batonėliai tikrai atviri bandymams. Pridėkite savo mėgstamų kapotų džiovintų vaisių, riešutų ar sėklų. Taip pat galite dalį avižinių dribsnių pakeisti kokoso drožlėmis, avižų ar migdolų miltais.
Receptas adaptuotas iš