Bulvių užkepėlė su medumi ir garstyčiomis

Daug angliavandenių
Arrow down

Bulvių užkepėlė su medumi ir garstyčiomis

Bulvės ,,Au Gratin'' - sotus ir švelnus prancūziškas bulvių apkepas.

Tradicinis apkepas yra kepamas casserole tipo inde orkaitėje ir paprastai tiekiamas kaip garnyras, tačiau tiems, kam užtenka bulvių suteikiamo sotumo, jis gali atstoti ir savarankišką patiekalą.  

Šis užkepėlės receptas yra išties nesudėtingas, greitai atliekamas ir tikrai taupus. Be to, taip paruoštas bulves tikrai galima tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą ant šventinio stalo - nenuvils!


Užtruksite

30 min.

Sudėtingumas

Vidutinis

Porcijos

6

Jums reikės

80 g Dižono garstyčių (Dijon)

50 g medaus

360 ml grietinėlės (30 % riebumo)

1 v. š. kukurūzų arba bulvių krakmolo

1 a. š. druskos

1 a. š. šviežiai maltų pipirų

6 vidutinio dydžio bulvės, nuskustos ir supjaustytos į riekeles (≈3 mm)

1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas

100 g mėgstamo sūrio, sutarkuoto

Gaminimo eiga

1. Pasiruošiame vidutinio dyžio kepimo indą: gerai ištepame riebalais arba išklojame kepimo popieriumi.

2. Dideliame virimui skirtame puode sumaišome gartyčias, medų, kukurūzų krakmolą, druską ir pipirus. Išsukame mišinį rankine šluotele iki vientisumo. Pilame grietinėlę ir vėl sumaišome.

3. Į grietinėlės mišinį dedame supjaustytas bulves ir svogūną.

4. Verdame bulves ant vidutinės ugnies nuolat maišydami apie 10 min., arba kol masė sutirštės ir aplips bulves.

5. Krečiame paruoštas bulves į kepimo indą, paviršių sulyginame ir pabarstome tarkuotu sūriu.

6. Šauname į orkaitę kepti 190° C temperatūroje. Kepame apie 1 val. 15 min. Jei paviršius pradeda per daug skrusti, uždengiame folija. Ar iškepė, patikriname durdami peiliu: bulvės turi būti visai minkštos.

No items found.

Pastabos

KRAKMOLAS: galima keisti kvietiniais, ruginiais, ar speltos miltais. Vietoje 1 v. š. krakmolo, dėkite 2 v. š. pasirinktų miltų.

Receptas adaptuotas iš

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.