Avižiniai sausainiai ,,Sveikuoliai''
Šie itin maistingi sausainiai yra gaminami naudojant tik avižas ir avižinius miltus - jokių gliuteno turinčių miltų visai nereikia. Šis receptas taip pat nereikalauja kiaušinių ir gyvulinio pieno, todėl sausainiai tinka ir laktozės netoleruojantiems. Maistingumo sausainukams suteikia kapoti riešutais, razinos, saulėgražų ar moliūgų sėklos.
Naminiai ,,Sveikuoliai'' gaunasi trapūs ir traškūs - tikri avižiniai sausainiai tiesiai iš vaikystės!
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
90 g medaus
60 g kokosų aliejaus
2 v. š. augalinio pieno
1 a. š. vanilės ekstrakto
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
1/2 a. š. druskos
40 g avižinių miltų
100 g avižinių dribsnių
PRIEDAI:
70 g razinų
70 g kapotų riešutų
50 g moliūgų arba saulėgrąžų sėklų
Gaminimo eiga
1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C ir kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišome medų, kokosų aliejų, augalinį pieną, vanilės ekstraktą, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Rankine šluotele išsukame iki vientisumo.
3. Šluotele įmaišome avižinius miltus, kad neliktų gumuliukų. Tuomet sudedame visus priedus: razinas, kapotus riešutus ir sėklas ir lengvai įmaišome.
4. Galiausiai, sudedame avižinius dribsnius ir sumaišome tešlą.
5. Imame po vieną valgomąjį šaukštą tešlos ir formuojame sausainius.
6. Šauname į orkaitę ir kepame 10-15 minučių arba iki kol gražiai paruduos. Kol karšti, sausainiai būna itin trapūs, todėl ištraukę iš orkaitės sausainių nejudiname ir paliekame galutinai atvėsti skardoje.
7. Mėgaujamės :)
Pastabos
MEDUS: tinka ir kietas, ir skystas, ir plaktas!
ALIEJUS: vietoje kokosų aliejaus, galima naudoti ir alyvuogių, saulėgrąžų ar rapsų aliejų.
PRIEDAI: visiška laisvė jūsų vaizduotei ir norams :)
LAIKYMAS: laikome uždarame inde iki 5 dienų.
Receptas adaptuotas iš