Pikantiškas humusas su burokėliais
Šis avinžirnių ir burokėlių užkandis yra nauja ir sėkminga humuso versija. Išskirtinės spalvos humusas puikiai papuošia šventinį ar kasdieninį stalą ir stebina išraiškingu bei moderniu skoniu. Humusą galima kabinti ir valgyti su šviežiomis daržovėmis, čipsais, duona, trapučiais ar tiesiog šaukštais. Skanaus!
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
2 didelių burokų (po grilinimo turi būti 220 g)
250 g avinžirnių, virtų
1 citrinos sulčių, šviežiai spaustų
40 g alyvuogių aliejaus
2 v. š. medaus
60 g sezamų pastos Tahini
60 ml baltojo acto
1 čili paprika, išimtomis sėklomis ir supjaustyta
1/2 česnako galvos
1/2 a. š. druskos
1/2 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
Fetos sūrio papuošimui
Gaminimo eiga
1. Įkaitiname orkaitę ant grilio režimo iki 200ºC. Burokus nulupame, supjaustome riekelėmis ir dedame grilintis 10-15 min. arba kol suminkštės. Neprideginame!
2. Sudedame grilintus burokėlius ir visus likusius ingredientus į virtuvinį kombainą ir triname iki vientisos masės.
3. Dedame humusą į dubenėlį, pabarstome fetos gabalėliais ir tiekiame.
Pastabos
AVINŽIRNIAI: Virdami avinžirniai prisigeria vandens ir sveria bene 2 kartus daugiau nei sausi, tad norint gauti 250 g virtų avinžirnių, reikia virti apie 125 g. Jei nenorite vargti, vietoje namuose virtų avinžirnių, galima naudoti ir konservuotus, tačiau tada jų reikės iš viso 320 gramų.
ALYVUOGIŲ ALIEJUS: patariu naudoti aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų.
MEDUS: tinka ir kietas, ir skystas, ir plaktas!
LAIKYMAS: likusį humusą laikykite šaldytuve sandariame maisto indelyje iki 4-5 dienų.
Receptas adaptuotas iš