Saldžiarūgštės agurkų salotos medaus padaže
Šios salotos - naujas ir geras (nes tikrai labai skanus) šviežių agurkų suvartojimo būdas. Visi, kurie turi savo daržą, žino, kiek daug vienu metu būna agurkų ir kaip greitai pabosta juos valgyti. Na, tikrai pritariu ir bandau surasti receptą, kuris paverstų agurkus vėl geidžiamais. Taigi, dalinuosi šiuo salotų receptu. Tikiuosi, kad jums, kaip ir man, sezono metu ir vasaros įkarštyje bet kuriam patiekalui jos suteiks naują ir gaivų senų ir nusibodusių agurkų traškumą.
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
500 g agurkų, nuplautų ir supjaustytų griežinėliais
1 baltojo arba raudonojo svogūno, supjaustyto
80 g medaus
60 ml baltojo balzaminio arba baltojo vyno acto
70 ml vandens
1 v. š. krapų, susmulkintų
Druskos ir pipirų, pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Dedame supjaustytus agurkus į dubenį ir pabarstome druska bei pipirais. Atidedame.
2. Nedideliame dubenėlyje sumaišome medų, actą, vandenį ir supjaustytą svogūną.
3. Pilame skystą mišinį ant agurkų ir gerai išmaišome, kad visi agurkai pasinertų į skystį.
4. Prieš patiekdami, leidžiame salotoms pasimarinuoti šaldytuve maždaug 1 valandą.
Pastabos
MEDUS: tinka ir kietas, ir skystas, ir plaktas!
Receptas adaptuotas iš