Klasikinis avinžirnių humusas
Nuostabu, kaip su šiek tiek medaus, sezamų pastos ir keletu šauktų citrinų sulčių trinti avinžirniai pavirstą į kažką magiško! Tokį humusą galima tepti ant trapučių, duonos, kabinti čipsais ar tiesiog valgyti šaukštais! O ir pagaminti šį užkandį pastangų ne kaži ką reikės – sumesti viską į trintuvą ir sutrinti.
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
330 g avinžirnių, virtų
6 v. š. citrinų sulčių, šviežiai spaustų
2 v. š. sezamų pastos Tahini
30 g alyvuogių aliejaus
1 v. š. medaus
1 a. š. druskos
1 vidutinis česnakas (≈30 g), nuluptas
Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
Rūkytos paprikos, maltos
Gaminimo eiga
1. Sudedame visus ingredientus į virtuvinį kombainą ir triname iki vientisos masės.
2. Dedame humusą į dubenėlį. Pašlakstome paviršių alyvuogių aliejumi ir medumi. Pabarstome rūkytos paprikos milteliais. Tiekiame.
Pastabos
AVINŽIRNIAI: Virdami avinžirniai prisigeria vandens ir sveria bene 2 kartus daugiau nei sausi, tad norint gauti 330 g virtų avinžirnių, reikia virti apie 165 g. Jei nenorite vargti, vietoje namuose virtų avinžirnių, galima naudoti ir konservuotus, tačiau tada jų reikės iš viso 400 gramų.
ALYVUOGIŲ ALIEJUS: patariu naudoti aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų.
MEDUS: tinka ir kietas, ir skystas, ir plaktas!
LAIKYMAS: likusį humusą laikykite šaldytuve sandariame maisto indelyje iki 4-5 dienų.
Receptas adaptuotas iš