Citrininis medaus limonadas
Nušvitus saulei ir smagiai įkaitus orui visiems verkiant reikia atsigerti ''kažko šalto''. Šis šaltas limonadas/punšas ne tik atgaivins, bet ir puikiai atstos užkandį bei pirktinius limonadus. Būkite tikri - turint šio gaivaus gėrimo dehidratacija negresia!
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
Imbieriniam medaus sirupui:
340 g medaus
1/2 a. š. malto arba 5 ploni griežinėliai šviežio, nulupto imbiero
120 ml vandens
Limonadui:
240 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių
680 ml obuolių sulčių
1,2 l vandens
Citrinų griežinėlių patiekimui
Ledukų atšaldymui
Gaminimo eiga
1. Prikaistuvyje storu dugnu sumaišome imbierinio sirupo ingredientus ir kaitiname skystį ant mažiausios ugnies maždaug 20 minučių.
2. Nukaičiame ir paliekame sirupą atvėsti. Jei naudojome šviežią imbierą, jo griežinėlius išgriebiame ir išmetame.
3. Dideliame inde sumaišome citrinos sultis, obuolių sultis ir vandenį.
4. Į medaus sirupą įsipilame šiek tiek sulčių skysčio ir gerai išmaišome, taip praskiesdami sustingusį sirupą ir palengvindami įmaišymo procesą.
5. Galiausiai, pilame sirupo skystį į indą su visomis sultimis ir sumaišome.
6. Kiekvieną stiklinę užpildome ledu, dedame po keletą citrinos riekelių ir užpilame punšu. Jei norisi, stiklines puošiame citrinų riekelėmis.
Pastabos
MEDUS: tinka ir kietas, ir skystas, ir plaktas!
VANDUO: vandenį galima pakeisti sodos vandeniu ar gazuotu sodos vandeniu.
Receptas adaptuotas iš