Bananiniai blyneliai
Bananais ir medumi saldinti populiarieji blyneliai - greiti, skanūs ir sveiki pusryčiai kiekvienam. Pats geriausias glajus blyneliams yra kakavinio medaus kremas!
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
2 bananai
2 kiaušiniai
320 g viso grūdo miltų
470 ml pieno
4 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. druskos
1 a. š. vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga
1. Į didelį dubenį persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Į kitą dubenį sudėkite likusius ingredientus ir naudodami elektrinį trintuvą arba šakutę sutrinkite viską iki vientisos masės, kad neliktų gumuliukų.
3. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su šiek tiek kokosų aliejaus. Tiks ir bet koks kitas pasirinktas aliejus ar sviestas.
4. Nedideliu samčiu pilkite tešlą ir formuokite blynus. Vienam blyneliui reikia maždaug 2 v. š. tešlos. Kepkite apie 2 minutes kiekvieną pusę ar iki kol švelniai paruduos.
5. Jei norite sotesnių pusryčių, barstykite blynelius kapotais riešutais ir apliekite medumi arba kakaviniu medaus kremu.
Pastabos
Receptas adaptuotas iš