BBQ padažas su bazilikais
Medumi saldintas 5 minučių naminis padažas, gaminamas iš 100 % pomidorų pastos. Gaivus BBQ padažas su švelniu baziliko prieskoniu puikiai tiks gardinti beveik viskam, ką šią vasarą kepsite ant grotelių!
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
400 g natūralios pomidorų pastos (100 % pomidorai)
100 ml vandens
3-4 v. š. medaus
4 v. š. balzaminio acto
4 v. š. alyvuogių aliejaus
6 lapeliai šviežio baziliko
1 a. š. druskos
Žiupsnelis šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
1. Dedame pomidorų pastą į maišymo indą. Praskiedžiame nurodytu vandens kiekiu.
2. Sudedame medų, balzaminį actą ir alyvuogių aliejų. Maišome iki kol medus ištirpsta ir padažas pasidaro vientisas.
3. Dedame susmulkintus baziliko lapus, druską bei pipirus.
4. Ragaujame. Jei norisi, visuomet galime įdėti dar šaukštą medaus, acto ar aliejaus. Nebijome pasikliauti savo nuožiūra!
5. Jei šašlykai dar ne lėkštėje ir turime laiko, paliekame bent porai valandų ar pernakt šaldytuve. Pastovėjęs padažas įgauna ryškesnį baziliko prieskonį ir brandesnį skonį.
Pastabos
ALYVUOGIŲ ALIEJUS: patariu naudoti aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų.
MEDUS: tinka ir kietas, ir skystas, ir plaktas!
POMIDORŲ PASTA: 100 % pomidorai ir nieko daugiau!
LAIKYMAS: likusį pomidorų padažą galima laikyti net 10–14 dienų šaldytuve, uždarytą sandariame indelyje ar stiklainyje.
Receptas adaptuotas iš