Jogurtinis desertas stiklinėje
Liesas ir gaivus desertas su graikišku jogurtu bei obuoliais norintiems pasilepinti sveikiau.
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
2 dideli nulupti ir supjaustyti obuoliai
1 a. š. cinamono
125 g skysto medaus
350 g natūralaus graikiško jogurto
200 g lieso sūrio kremo
1 v. š. riešutų sviesto
16 ( ≈ 100 g) mėgstamų sausainių
Gaminimo eiga
1. Prikaistuvėje užvirkite obuolius su cinamonu. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite iki kol išgaruos vanduo. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Įmaišykite 25 gramus medaus.
2. Dubenyje iki vientisos masės išsukite sūrį, 50 gramų medaus ir riešutų sviestą.
3. Kitame dubenyje sumaišykite jogurtą su likusiu medumi (50 g).
4. Sluoksniuokite kiekvieną stiklinę: berkite po 2 trupintus sausainius, klokite sūrio masę, iš akies paskirstydami 4 stiklinėms, ir dėkite obuolių masę, maždaug po vieną šaukštą kiekvienai porcijai. Sluoksniuokite dar kartą.
5. Uždenkite stiklines maistine plėvele ir palikite šaldytuve 2 val.
Pastabos
Receptas adaptuotas iš