Medaus ir citrinos panna cotta
Užtruksite
15 min
Sudėtingumas
Lengvas
Porcijos
4
Jums reikės
200 ml grietinėlės
200 ml pieno
50 g šviežio medaus
Vienos citrinos žievelės
7 g želatinos + 2 v.š. vandens
Uogienės ar šviežių vaisių papuošimui
Gaminimo eiga
1. Leiskite želatinai išbrinkti šaltame vandenyje (5-10 min),
2. Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę, pieną ir citrinos žievelę. Šildykite pieną ant silpnos ugnies. Dėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite kol ji visiškai ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite pienui šiek tiek atvėsti. Dėkite medų ir išmaišykite.
3. Paruoštą panna cotta mišinį pilkite į mažus stiklainius arba stiklines ir dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms (kol sustings). Desertą galite puošti uogomis, skaldytais riešutais ar medumi.
No items found.
Pastabos
Receptas adaptuotas iš
čia