Medaus ir garstyčių padažas salotoms
Šiame recepte medaus ir garstyčių padažas yra ,,palengvintas'' graikišku jogurtu, tad gardinamos salotos netampa per riebios bei išlika gaivios. Šis padažas pasižymi prabangesne, labiau kremine tekstūra nei bet kuris kitas mano bandytas medaus ir garstyčių padažas. Be to, jogurto naudojimas prideda jūsų salotoms papildomą dozę baltymų.
Drąsiai sakau, jog medaus-garstyčių padažas tinka betkokioms salotoms gardinti!
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
140 g graikiško jogurto
30 g alyvuogių aliejaus
60 g garstyčių
3 - 4 šaukštų medaus, pagal skonį
2 v. š. citrinos sulčių
2 v. š. obuolių acto arba daugiau citrinos sulčių
2 skiltelių česnako, išspaustų arba sumaltų
½ a. š. druskos
½ a. š. maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite visus išvardytus ingredientus. Plakite, kol gerai susimaišys. Paragaukite ir, jei reikia, pridėkite dar šiek tiek pipirų.
2. Šis padažas yra išties ryškaus skonio, tad jei jūsų skoniui padažas atrodo pernelyg stiprus, įmaišykite dar vieną šaukštą medaus.
Pastabos
JOGURTAS: tinka betkokio riebumo graikiškas jogurtas. Norėdami pasigaminti padažą be laktozės, naudokite natūralų (be skonių ir nesaldintą) augalinės kilmės jogurtą.
GARSTYČIOS: labiausiai tinka Dijon kreminės konsistencijos garstyčios. Tai vienos iš nedaugelio pirktinių garstyčių su švaria sudėtimi.
ALYVUOGIŲ ALIEJUS: patariu naudoti aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų.
MEDUS: tinka ir kietas, ir skystas, ir plaktas!
LAIKYMAS: likusį salotų padažą galima laikyti net 10–14 dienų šaldytuve, uždarytą sandariame indelyje ar stiklainyje.
Receptas adaptuotas iš