Avižiniai sausainiai su kakaviniu įdaru

Be gliuteno
Daug angliavandenių
Mažai riebalų
Arrow down

Avižiniai sausainiai su kakaviniu įdaru

Tokio tipo sausainiai, dažnai vadinami ,,digestive’’, tradiciškai yra gaminami su baltais miltais, daug rafinuoto cukraus ir sviesto. Kadangi juos labai mėgstu, atradau būdą, kaip pasigaminti sveikesnį jų variantą.

Šio recepto pagrindas yra avižų ir riešutų miltų bei širdžiai sveiko alyvuogių aliejaus derinys. Be to, saldindama medumi ne tik išvengiu cukraus, bet ir pridedu įvairiausių vitaminų. Sausainiai gaunasi neriebūs, ne per saldūs, sausainiškai trapūs ir ryškaus skonio. Galima mėgautis ir nepertepus kremu, tačiau garantuoju, kad skonis pertepus vertas pastangų!!!

Užtruksite

20 min

Sudėtingumas

Vidutinis

Porcijos

12 perteptų sausainių

Jums reikės

SAUSAINIAMS:

175 g avižų

60 g grakinių riešutų

3 v. š. alyvuogių aliejaus

3 v. š. medaus

1 a. š. vanilės ekstrakto

¼ a. š. kepimo sodos

1 v. š. vandens

Žiupsnelis druskos

ĮDARUI:

170 g lazdyno riešutų/riešutų sviesto

2 v. š. medaus

2 v. š. kakavos miltelių, nesaldintų

2 v. š. kokosų aliejaus

1 a. š. vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga

1. Įkaitiname orkaitę iki 160 °C ir išklojame kepimo skardą kepimo popieriumi.

2. Virtuviniu kombainu sumalame avižas ir riešutus iki miltų. Nepuolame plauti kombaino - jo prireiks gaminant įdarą.

3. Vidutiniame dubenyje išsukame aliejų ir medų. Įplakame vanilės ekstraktą, druską ir vandenyje ištirpintą sodą.

4. Į medaus mišinį beriame pasigamintus miltus ir suminkome viską į vientisą tešlą. Nesijaudinkite, jei tešla atrodys šiek tiek biri - taip turi būti.

5. Formuojame apie 24 tešlos kamuoliukus ir paskirstome juos kepimo skardoje.

6. Suplojame kamuoliukus, kad gautųsi apvalūs, vienodo storio ir skersmens sausainiai. Stengiamės nesustumti sausainių per arti vienas kito.

7. Kepame 20 minučių, iki kol švelniai paruduoja. Ištraukiame ir paliekame skardoje atvėsti.

8. Kol sausainiai vėsta, pasigaminsime įdarą. Jei naudojame čielus riešutus, pirmiausiai juos pakepiname: paskleidžiame skardoje ir kepiname 180°C temperatūroje iki kol šiek tiek paruduoja ir pasidaro traškūs.

9. Grįžtame prie virtuvinio kombaino: į jį sudedame pakepintus riešutus arba riešutų sviestą ir visus likusius įdaro ingredientus. Triname iki vientisos masės. Jei masė karšta ir skystoka tepimui, paliekame atvėsti kambario temperatūroje, o vėliau - šaldytuve.

10. Pertepame sausanius pageidautinu kiekiu kakaviniu įdaru, šiek tiek suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą sustingti, maždaug 1 valandai.

No items found.

Pastabos

Gaminimas: Aš naudoju virtuvinį kombainą tešlos maišymui,bet galite tiesiog sumesti į dubenį sausus ingredientus ir gerai išmaišyti rankomis, kol susidarys kieta ir lipni sausainių tešla. Kuo daugiau minkysite avižinę tešlą, tuo labiau ji sulips.

Riešutai sausainiams: galima laisvai keisti ir naudoti bet kokius riešutus ar kokosų miltus. Man skaniausia su graikiniais riešutais arba migdolais.

Aliejus: labiausiai tinka alyvuogių. Taip pat galima naudoti kokosų aliejų, beskonį saulėgražų aliejų ar ištirpintą sviestą.

Įdaras: naudojame mėgstamiausius riešutus ar mėgstamiausių riešutų sviestą - gausis puikiai su betkuriais!

Laikymas: laikyti uždarame inde iki 5 dienų. Laikant ilgiau nei 5 dienas – dėti į šaldytuvą.

Receptas adaptuotas iš

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.