Saldūs spragėsiai
Lengvas saldus užkandis
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
175 g spragintų kukurūzų
40 g sviesto
85 g medaus
1 v. š. vandens
1/4 a. š. druskos
Gaminimo eiga
1. Sudėkite spragėsius į didelį indą.
2. Prikaistuvyje ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Dėkite medų, šaukštą vandens ir druską. Sumaišykite ingredientus iki vientisos masės ir leiskite masei užvirti. Virkite apie 1 minutę ir nukaiskite.
3. Liekite medaus mišinį ant spragėsių ir mikliai maišykite, kad visi spragėsiai pasidengtų saldžiu skysčiu.
4. Paskleiskite spragėsius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 175°C temperatūroje apie 10 minučių arba iki kol paruduos. Kas 3 minutes pavartykite. Atidžiai stebėkite savo skanėstą - jis greit sudega!
5. Iškepus, ištraukite iš orkaitės ir leiskite pilnai atvėsti, kol spragėsiai taps sausi ir traškūs.
Pastabos
Receptas adaptuotas iš