Sveikuoliškas tinginys
Avižinių dribsnių ir riešutų sviesto tinginys - sveikesnė variacija nemėgstantiems kakavos.
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
225 g avižinių dribsnių
40 g kokoso drožlių
40 g saulėgražų
2 v. š. maltų linų sėmenų
190 g natūralaus žemės riešutų sviesto
255 g medaus
55 g kokosų aliejaus
1 a. š. vanilės ekstrakto
Žiupsnelis druskos
Gaminimo eiga
1. Dideliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius,kokoso drožles, šokolado drožles, saulėgrąžų sėklas, sėmenis ir druską.
2. Kitame dubenyje sumaišykite žemės riešutų sviestą, medų, ištirpintą kokosų aliejų ir vanilės ekstraktą.
3. Sumaišykite skystąją masę su biriąją.
4. Gautą tešlą sukrėskite ant maistinės plėvelės (arba į norimą indą) ir gerai suspausdami suformuokite dešrą.
5. Palikite desertą šaldytuve mažiausiai kelioms valandoms. Kai masė sustings, išimkite ir pjaustykite riekelėms.
Pastabos
Receptas adaptuotas iš