Tradicinis tinginys be cukraus
Klasikinis tinginys sveikiau - saldintas tik medumi, be kondensuoto pieno ir šokolodo. Nesijaudinkite, skonis išlieka labai artimas tradicinio recepto tinginiui!
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
200 g sviesto
200 g plakamosios grietinėlės
4-5 v.š. medaus (pagal skonį)
Žiupsnelio druskos
85g kakavos
250 g sausainių (galite naudoti be cukraus/be gliuteno)
Gaminimo eiga
1. Į prikaistuvį sudėkite sviestą, grietinėlę, kakavą ir medų.
2. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant nedidelės ugnies iki užvirimo, kol visi ingredientai ištirps (apie 5 minutes). Nukaiskite ir leiskite šiek tiek atvėsti.
3. Į kitą dubenį sutrupinkite sausainius. Užpilkite kakavinę masę ant sausainių ir gerai išmaišykite.
4. Pasirinktą formą išklokite plėvele ar kepimo popieriumi. Krėskite tinginį į formą irstipriai suspauskite.
5. Palikite desertą šaldytuve sustingti bent kelioms valandoms ar pernakt.
Pastabos
Receptas adaptuotas iš