Traški medaus granola
Dar skanesnė ir sveikesnė granola namuose!
Užtruksite
Sudėtingumas
Porcijos
Jums reikės
1 puodelio avižinių dribsnių
1 puodelio sukapotų mėgstamų riešutų
200 g medaus
2 kiaušinio baltymai
2 a. š. vanilės ekstrakto
1 a. š. cinamono
1 a. š. druskos
Gaminimo eiga
1. Sumaišykite avižas ir riešutus vidutiniame dubenyje.
2. Į kitą dubenį dėkite medų, kiaušinio baltymus, vanilę, cinamoną ir druską. Gerai išsukite.
3. Pilkite medaus mišinį į avižas ir maišykite kol visi sausi ingredientai pasidengs medaus mase.
4. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir paskleiskite granolą plonu sluoksniu.
5. Kepkite 160°C temperatūroje apie 20 minučių arba kol paruduos.
6. Kepimo metu galite pora kartų permaišyti dribsnius. Kai paruduos, nedelsiant traukite iš orkaitės ir leiskite visiškai atvėsinti, kol taps traškūs. Jei norite, sutraiškykite granolą į mažesnius gabalėlius.
Pastabos
Receptas adaptuotas iš